Épül az új Komló
2017. április 27. írta: kurtatortenetek

Épül az új Komló

A dunántúli szénmedence egyik központja Komló. Sztálinvárosnak Komló bányái szállítják a szenet. A régi szénosztályozó környékén a rozzant kis bányászházak még a múltat idézik. Április 4.-e óta már működik a gépesített szénosztályozó. Ötéves tervünk merőben megváltoztatta Komló képét. A régi település fölött új, szocialista város épül. Eddig 530, minden kényelemmel berendezett lakás készült el. Ez évben újabb 350 lakással bővül a város. A kökönyösi szakaszon dolgozik Kerner Henrik nyolctagú kőműves-brigádja. Az Ifjúsági csoport egy-egy tagja naponta 2 ezer téglás teljesítménnyel építi az új Komlót. A fekete gyémántok hőseit nehéz munkájuk végeztével kényelmes családi otthonok várják.

 

Ha tetszett ez a kurta történet, akkor iratkozz fel blogkövetésre a jobb felső sarokban található felületen, vagy kövess a Facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://kurtatortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr1412244564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása